Focustips

Het jaar rond floreren

Een digitale scheurkalender over focus en floreren met inspiratie, tips, actie en overdenkingen.

Veranderen gaat stap voor stap. Soms neem je opeens een grote stap, soms een kleine. En ook kleine stappen kunnen veel opleveren, als je ze maar dagelijks blijft toepassen. 

Met de Focustips krijg je zes dagen in de week een stapje aangereikt via e-mail.

Over keuzes, focus, beginnen met acties, afronden van acties, omgaan met perfectionisme, uitstelgedrag, loslaten van spullen en overtuigingen. Altijd met een praktische inslag.

Dit is de digitale versie van de scheurkalender Opgeruimd leven, die verscheen vanaf 2017 tot en met 2022.

Je ontvangt heel 2023 tips, zes dagen per week voor € 20,23.

Ja, stuur mij in 2023 de Focustips

Lees je dit na 1 januari 2023? Je kunt je nog gewoon inschrijven, je ontvangt de mails vanaf de dag dat je hebt betaald. De mails lopen tot en met 30 december 2023 (de 31e is namelijk op een zondag). Je ontvangt de mails niet met terugwerkende kracht, dus eerdere mails van voor je inschrijving krijg je niet meer. Dat is om te voorkomen dat je veel mails tegelijk ontvangt. Dat is niet prettig en de kans bestaat dat de Focustips in je spam terecht komen.
Floreren kun je leren, daar en ik van overtuigd. Zelfs als je al floreert, vraagt dat onderhoud.

Dat lukt beter met aandacht en actie.

Elke dag weer.

Daarom krijg je Focustips dagelijks in je mailbox. Behalve zondag, gewoon omdat het fijn is om een dag vrij te zijn, om naar binnen te keren, om rust te nemen en om de afgelopen week te overdenken.

Alle andere dagen ontvang je inspiratie, tips en acties in je mail. Zo herinner je jezelf dagelijks aan je voornemen om met meer aandacht en focus te leven.

En je krijgt ideeën en inspiratie voor acties.

Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten, een paar tips uit de kalender Opgeruimd leven van de afgelopen jaren:

Wees een beginner
Je kunt altijd opnieuw beginnen. Dat doe je door met een open blik naar jezelf en de wereld te kijken. Wat gebeurt er allemaal, om je heen en in jou? Wat zou je denken en voelen als je het voor het eerst zou zien? Je hebt dan nog geen oordeel, dus je kijkt met verbazing en verwondering om je heen. Dat geeft nieuwe mogelijkheden.

Doe dit niet: Hard doorwerken
Het kan goed voelen om de ene na de andere to-do af te strepen, maar de kans is groot dat je dan net vergeet wat echt belangrijk is. Die grote taak, dat mooie nieuwe project of dat ene mailtje wat je verder helpt. Die staan vaak niet op je to-do lijst. Sta stil, kijk op van je scherm en voel wat er in je opkomt. Doe dat.  

Minder schakelen, meer doen
Schakelen tussen verschillende taken kost tijd en energie. Het duurt even voordat je een nieuwe taak hebt opgestart. Hoe vaker je schakelt, hoe minder je doet. Focus daarom wat langer op een taak of doe soortgelijke taken achter elkaar. Doe bijvoorbeeld telefoontjes na elkaar en combineer nadenktaken. Zo krijg je meer gedaan.

Kies voor (goed) genoeg
Kiezen wordt gemakkelijker en gaat sneller als je niet op zoek gaat naar het allerbeste, maar naar ‘goed genoeg’. Bedenk vooraf waar je nieuwe kleding, telefoon of auto aan moet voldoen. En koop het eerste dat aan die eisen voldoet. Lekker snel klaar.

Heb je haast?
Haast je je door je dag? Elke dag? Wat jammer, je bent dan meestal bij het volgende wat je te doen hebt en niet bij wat je nu doet. Daardoor ben je minder geconcentreerd en heb je minder focus. Vergeet alle andere dingen en doe wat je nu doet met volle aandacht.

Je ‘bent’ geen uitsteller
Uitstellen is iets wat je doet, niet wat je bent. Het is geen eigenschap, eerder een gewoonte. Zeg liever tegen jezelf: ik heb weer iets uitgesteld, maar dat is niet wie ik wil
zijn. Daarmee zet je de deur open naar verandering.

Een jaar lang tips, acties en ideeën voor maar € 20.23, dat krijg je met de Focustips. Doe je mee?


Ja, stuur mij in 2023 de Focustips

Je ontvangt elke ochtend een e-mail, behalve op zondag. Elke mail bevat een korte tip, een overdenking, een stap die je kunt zetten of een andere manier om meer focus te krijgen en te houden en om van floreren een gewoonte te maken.