Floreren door Focus

Stop met ploeteren, begin met floreren

Op dit moment is het niet mogelijk om je in te schrijven voor dit programma. Wil je als eerste weten wanneer het weer kan? Schrijf je in voor Yvonne's Log
 
  • Voel je je vaak overweldigd door alles wat je te doen hebt?
  • Weet je daardoor niet waar te beginnen?
  • Heb je wel doelen en prioriteiten, maar komt er steeds weer iets tussen?
  • Waardoor je to-do lijst steeds langer wordt?
  • En het voelt alsof je nooit toekomt aan wat echt belangrijk is?


Werk je hard, maar heb je aan het einde van de dag vaak het gevoel dat je niets bent opgeschoten? Je bent de hele dag druk geweest, dat weet je zeker, maar waarmee eigenlijk?

Er is een verschil tussen beweging en actie. Als je de hele dag druk bent en je weet aan het einde niet wat je gedaan hebt, dan ben je wel in beweging, maar het voelt niet alsof je iets wezenlijks bereikt.

Als je echt in actie komt voor jouw doelen, dan boek je vooruitgang op de terreinen die voor jou belangrijk zijn. Dat voelt goed.

Je werkt met focus aan je eigen doelen. Zo ga je floreren.

Voor wie is Floreren door Focus

Je hebt al vaak gehoord over slimmer werken, maar als je dat probeert, dan lukt het steeds niet. Je past allerlei tips en trucs toe om meer te kunnen doen. En soms lukt dat. Even. Voor een tijdje.

Daarna wordt het weer net zo druk als voorheen.

Dat komt omdat het niet in de tips zit. Het leven draait niet om lifehacks of handigheidjes.

Het draait er om echt te kiezen voor wat jij wilt. Als je die focus hebt, kun je floreren.

Je hoeft niet continu op de rand van uitputting te staan en je hoeft niet doodmoe te worden van je werk en je leven.

Maar dat gaat niet vanzelf in deze wereld vol verplichtingen en afleiding.
Het vraagt van je om te stoppen met rennen en na te gaan wat je echt wilt.

Dat is in je eentje niet altijd makkelijk. Bij Floreren door Focus heb je een groep die je ondersteunt en de workshops geven je de kans om stil te staan bij wat je echt wilt.

Deze cursus is voor iedereen die haar eigen pad wil ontdekken en volgen.
Voor iedereen die er genoeg van heeft om gestuurd te worden door de waan van de dag en altijd moe te zijn. En voor iedereen die nou eindelijk wel eens toe wil komen aan dat project dat voor jou belangrijk is. Die studie, dat boek, die tijd met je dierbaren, waar het maar nooit van lijkt te komen.

Ben je moe van alle verplchtingen en wil je ruimte in je leven?
Ga Floreren door FocusJe kunt Floreren door Focus in vijf maandelijkse termijnen betalen:

 

Wat Floreren door Focus je oplevert

Je stopt met rennen en gaat met meer rust en overzicht aan het werk.

Aan het einde van Floreren door Focus weet je waar je aan gaat werken. Je hebt heldere doelen en je hebt een actieplan om die doelen te realiseren.

Ik noem dat het dashboard. Daarop heb je alles bij elkaar op 1 A4.

Je vertaalt je voornemens naar acties, die je steeds kunt bijstellen.
Je kunt ontspannen werken aan je acties, je blijft daardoor steeds vooruitgang boeken naar je doel.

Het dashboard geeft je dagelijks richting bij je keuzes en helpt je om nee te zeggen tegen de dingen die niet bij je passen of niet bij jou horen.

Er is heel veel leuks en interessants te doen op de wereld, maar als je alles tegelijk doet, dan doe je uiteindelijk niets. Het dashboard geeft je richting en ruimte tegelijk, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Het maakt kiezen eenvoudiger en het geeft je ruimte om je richting aan te scherpen of te veranderen waar nodig. Focus is goed, maar het is ook belangrijk om open te blijven staan voor nieuwe mogelijkheden.

Aan het einde van Floreren door Focus heb je een helder doel voor ogen, waar je mee aan de slag kunt. En je weet hoe je dat kunt bereiken zonder jezelf uit te putten. Je houdt ruimte voor de mensen in je leven die echt belangrijk zijn.

Dat is pas echt Floreren door Focus.


Wat je krijgt bij Floreren door Focus

Floreren door Focus bestaat uit 5 online workshops en twee 1-op-1 gesprekken. Daarnaast heb je 5 x de kans om in te checken en al je vragen te stellen.

Door de tijd tussen de workshops heb je tijd om toe te passen wat je ontdekt hebt.
Tussen de workshops is er steeds een incheckmoment. Je kunt dan je vragen stellen en we behandelen wat op dat moment speelt voor de deelnemers.

Voorafgaand aan de workshops heb je en 1-op-1 intake.
Aan het einde van het programma heb je een afsluitend gesprek, ook 1-op-1.

Dit zijn de workshops van Floreren door Focus:

1. De focuskiezer – Van keuzestress naar keuzevrijheid
Hoe kies je als alles belangrijk lijkt? Keuzestress kost veel tijd en energie. Hoe kun je dat verminderen en hoe zorgn je dat je keuzevrijheid voelt?

2 Grenzeloos floreren -
Hoe houd je focus en hoe zorg je dat je rustig aan je doel blijft werken in een wereld die er alles aan doet om je af te leiden? Wat maakt het zo lastig om je grenzen te bewaken? Hoe kun je toch nee zeggen? 

3. De luie perfectionist -
Heb je veel onafgemaakte projecten? Vind je het moeilijk om deadlines te halen? Laat je je uit het veld slaan door kritiek? Dan speelt perfectionisme een rol. Ga voor goed genoeg en alles wordt makkelijker en, gek genoeg, ook beter.

4. De slimme uitsteller -
Hoe gemotiveerd je ook bent, er zullen altijd momenten zijn dat beginnen lastig is. Soms is het gewoon te verleidelijk om nu iets leuks te doen. Uitstellen is de mens eigen. Je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk. Zorg dus dat je slim uitstelt.

5. Van chaos naar structuur - vrijdag 26 augustus 2022 om 9.30 uur
Je hebt nu alle ingrediënten om te floreren met focus. Tijd om de puzzelstukjes samen te voegen tot jouw eigen systeem en om je focusplan te maken.

Elke workshop levert je een deel van je systeem op. In de laatste workshop maak je dat af en maak je een plan dat echt bij jou past op 1 A4: het focusdashboard

Praktische informatie
Data kunnen in overleg worden gewijzigd, mocht dit noodzakelijk zijn vanwege vakantieplannen.
De incheckbijeenkomsten plannen we in overleg. Tussen workshop 4 en 5 kunnen 2 incheckbijeenkomsten zitten.

Je doet Floreren door Focus in een groep, zodat je leert van elkaar en elkaar bij de les kunt houden. Je krijgt directe feedback op je acties van de groep en ook van mij.

Waar:
De workshops zijn via Zoom, dus geen reistijd hebt en je kunt rustig in je eigen huis, achter je eigen computer aan de slag.

Hoeveel:
Je investering voor het programma bedraagt € 997,-


Je kunt ook in vijf termijnen betaln.


Hoelang: de workshops duren per keer twee tot maximaal twee-en-een-half uur. De workshops zijn live, je kunt dus al je vragen stellen.

Kun je er een keer niet bij zijn? Dan kun je de opname van de workshops terugkijken.