Over Yvonne


Het raakt mij als mensen hard werken en zichzelf daarbij onder druk zetten en uitputten. Ik weet hoe het is, ik heb het jarenlang gedaan. En als ik onder stress sta, dan val ik nog wel eens terug in hard werken.

Inmiddels heb ik geleerd dat dat maar zelden een oplossing geeft, dat het slimmer is om stil te staan en me af te vragen wat er nou eigenlijk aan de hand is. Ben ik boos, gefrustreerd, overweldigd? Wat is eigenlijk het probleem en doe ik wel wat echt nodig is om het op te lossen?

Als ik daarbij stilsta, dan kom ik altijd verder. En dat doe ik dus eerder door stil te staan dan door maar verder te rennen.

Ik kan dan met focus aan de slag en dan gaat het allemaal veel sneller dan wanneer ik maar verder ploeter.

Werken met focus is een gewoonte die mij enorm veel verder helpt.
 

Wil je weten hoe dat voor jou kan werken?


Wat mij drijft

Om me heen zie ik veel mensen die steeds harder werken en toch het gevoel hebben dat ze tekort schieten. Ze komen niet toe aan dat grote project en hebben nooit tijd om eens goed na te denken over dat verslag of dat nieuwe product.

Dat raakt me, omdat ik weet dat het anders kan. Niet harder werken, maar slimmer. Inmiddels klinkt het bijna als een cliché. Dat komt omdat het waar is.

Dat wat jij kunt bijdragen aan de wereld staat niet op je to-do lijst.

Dat zit ergens in je hoofd, als een wens of idee. Misschien heb je het wel diep weggestopt, omdat je denkt dat het toch niet kan, dat dat er voor jou niet in zit.

Maar het kan wel en het is eenvoudiger dan je denkt. Het vraagt aanpassingen in je dagelijkse routine die iedereen kan doen. Stap voor stap kun je zo je leven meer focus en ontspanning geven, zodat jij kunt floreren.

Eenvoudig is niet hetzelfde als makkelijk, dus het vraagt wel je onverdeelde aandacht voor een periode.

In mijn programma Floreren door Focus heb ik die periode op drie maanden gezet. In die drie maanden ontdek je hoe je dagelijks kunt werken aan belangrijke zaken, zodat je aan het einde van de dag precies weet welke vooruitgang je hebt geboekt en waar dat toe zal leiden. Dat geeft energie en motivatie en maakt je leven leuker.

Lees meer over Floreren door Focus en wat het voor jou kan betekenen
 

Mijn ervaring

Ik noem mijzelf organizer sinds 2006. In 2010 verscheen mijn eerste boek: Opgeruimd leven in je huis, dat ik schreef met Sonja Buijs. Daarin combineerden we organizing en coaching. Dit is voor mij altijd logisch geweest, omdat alleen zo een blijvende verandering wordt bereikt. Daarom noem ik mezelf life-organizer.

Luister je liever en wil je me nog veel beter leren kennen? Dat kan via deze podcast

In 2018 heb ik dit nog verder uitgewerkt in het boek How to be organized, een boek met 51 tips, maar zonder praktische tips. Die zijn er al genoeg en zonder een andere kijk, kom je daar niet echt verder mee.

Na bijna tien jaar ervaring te hebben opgedaan, heb ik in 2015 de opleiding Senior Professional Organizer gedaan bij de School voor Organizing.

Vanaf 2017 heb ik vijf jaar lang de scheurkalender Opgeruimd leven gepubliceerd via Lantaarn Publishers.

Vanaf 2012 heb ik gewerkt met Sloworganizing en veel online programma's gemaakt. Vanaf augustus 2020 werk ik voor chaotische ondernemers onder de naam Floreren door Focus. Het gaat namelijk niet alleen om focus op je werk, je wilt ook floreren, je goed voelen, zakelijk en privé. 

Voordat ik organizer was, heb ik economie gestudeerd en gewerkt als auditor bij een bank en daarna bij een verzekeraar. Mijn geboortejaar is 1966, dus ik heb inmiddels flink wat levenservaring opgedaan.

Op een gegeven moment werd ook ik geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het bestaan. Toen heb ik besloten niet meer te wachten met leven, maar om voluit voor mezelf te kiezen. Dat proces is nog steeds gaande.

Ik ben dol op boeken en altijd nieuwsgierig naar nieuwe kennis. Als ik geen non-fictie lees, dan houd ik van fantasy en thrillers. Een leven zonder (pop)muziek kan ik me niet voorstellen en ik hoop snel weer naar een concert te kunnen van één van mijn favoriete artiesten.